Taal

gratis kindertijdschriften – Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland. Je hebt er wel al van gehoord. Via deze link kan je er enkele gratis lezen!

oefeningen spelling – Probeer je graag eens andere spellingsoefeningen dan enkel die van Bingel? Via deze website kan dat! Klik enkel het juiste leerjaar aan. Vanaf het 2e leerjaar.

spelletjes spelling – Deze site is van Nederland. Als je gaat kiezen om spelletjes te spelen, moet je eerst je ‘leerjaar’ en methode kiezen.
Kijk hieronder voor een tabel waarin je kan zien in welke groep jij zit. Als methode kies je ‘Tijd voor taal’.

België – leerjaren Nederland – groepen
1e leerjaar groep 3
tweede leerjaar groep 4
3e leerjaar groep 5
4e leerjaar groep 6
5e leerjaar groep 7
6e leerjaar groep 8

 

leesbevordering – Graag wat oefenen op begrijpend lezen maar je weet niet hoe? Op deze site vind je maar liefst 100 tips die jou vertellen hoe dat je van begrijpend lezen echt iets superwijs kan maken!

voorgelezen verhalen – Een verhaaltje voor het slapengaan, voor je dutje of gewoon voor lekker buiten in de zon? Maak op deze site een gratis account aan en je kan tal van voorgelezen verhalen kiezen. Je account wordt na de gratis periode sowieso verwijderd dus hier zijn geen kosten aan verbonden.

luisterboeken – Zin in een goed boek maar geen zin om te lezen? Hier vind je boeken die voorgelezen worden voor jong en oud!

Frans met Elena – Bonjour! Comment ça va? Via deze site kan je samen met Elene enkele Franse dingen leren/herhalen. Vergeet je geluid niet aan te zetten! Enkel voor 5e en 6e leerjaar.