Nog op zoek naar een keitoffe school voor uw spruit?

Zoek je nog een eigentijdse, moderne school waar uw kind zich thuis voelt met een luisterend oor en zorg voor zijn/ haar welzijn?

Maak dan gerust een afspraak om eens een kijkje te komen nemen. Onze kleuterwerking zet vanaf dit jaar nog meer in op ervaringsgericht onderwijs.

De school is in de vakantie geopend van 09u.30 – 13u.00, behalve op dinsdag 27 augustus.

Meer info:

hetbelleveer@olvts.be

09 369 51 11 – 0497 47 02 83

 

Hilde Kerckaert, directie VBS Het Belleveer

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

sint en grootouderfeest 2020, super leuk feest dankzij de medewerking van pietleutig

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

overlijden Adolphine Coppens

We nemen afscheid van de grootmoeder van Lita Van den Eeckhout  . Zij overleed op 04.11.2019. We wensen de familie veel sterkte toe.

Onze oprechte christelijke deelneming!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

overlijden Simone Bonneure

We nemen afscheid van de overgrootmoeder van Winne Bonte ( L3)  en Warre ( L1)  . Zij overleed op 04.11.2019. We wensen de familie veel sterkte toe.

Onze oprechte christelijke deelneming!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

Brake-out: samenwerkingsdag met jongeren met een beperking

Wat is Brake-Out?

In een traject van 3 jaar krijgen (max) 10 jongeren met een verstandelijke beperking of andere cognitieve ondersteuningsnood de kans om hun talent te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen, uit te zoeken waar en hoe ze hun talent kunnen inzetten in de samenleving. In het eerste semester focust men op nieuwe ervaringen opdoen in een vertrouwde context. We gaan bij elk van de jongeren op ‘ontdekkingsbezoek’. Dit houdt een bezoek in aan een context waar zij zich goed voelen, hun talenten inzetten, enz.

We willen in eerste instantie de jongere in zijn kracht zetten. We laten de jongere zelf een context kiezen waar hij/zij zich goed in voelt, en laten hen daarover vertellen. Daarnaast proberen we er een actieve of educatieve activiteit aan te koppelen. Dit heeft eveneens tot doel de wereld van de andere deelnemers te verbreden en hen te laten proeven van verschillende ervaringen en contexten.

Vandaag waren een 7-tal jongeren met hun begeleiders bij ons op bezoek. Eén van hun cursisten werkt immers op onze school als vrijwilliger. Ze is terecht trots op wat ze kan en wou samen met de kinderen van het derde leerjaar dit leeravontuur mee beleven. 

Ze hielpen mee in de refter, verzorgden een spelcarrousel voor de helft van het derde leerjaar.

In alle klassen werd het omgaan met een beperking gekaderd. Het was een hele toffe en leerrijke ervaring voor iedereen. Deze jongeren hebben elk hun eigen bagage vanuit geboorte, een ongeluk, een stoornis. We bewonderen de positiviteit en kracht die uitgaat van deze jongeren. We hopen hen nog eens terug te zien! Dank u wel voor deze toffe ervaring!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

18 oktober, dag van de jeugdbeweging

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

inleving rond armoede

Op woensdag 16.04.2019 ging ons vierde leerjaar met de fiets naar Wichelen voor een inleeftheater rond armoede. Het OCMW neemt hierbij het voortouw om kinderen te sensibiliseren rond armoede rondom hen.

Poppentheater Pedrolino uit Gent bracht voor de vierde leerjaren van Groot Wichelen het stuk de betoverde fee.

Het ging over een opa die door langdurige ziekte zijn huishuur niet meer kon betalen en uit zijn huis dreigde gezet te worden.

Gelukkig kwam met de hulp van Pierke en de fee alles in orde.

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

De vriendenkring dankt alle eters voor hun aanwezigheid + uitslag tombola

De vriendenkring dankt jullie allen voor de talrijke opkomst op hun eetfestijn. We mochten een kleine 400 eters verwelkomen. Het was ook super dat we op zo veel helpende handjes konden rekenen. Vele handen maken het werk licht en zo voelden we het allemaal aan. Iedereen kon genieten van zijn momenten met vrienden en familie.

Waarschijnlijk zijn jullie reuze benieuwd om te weten hoeveel pastaatjes in de pot waren verstopt.

Het waren er exact 432 stuks.

Er waren enkele heel goede schatters onder de eters. 

De hoofdprijs, nl. onderstaande pastamand, werd gewonnen door L. Henquinet.

Dankzij enkele sponsors konden we ook onderstaande winnaars gelukkig maken:

  • Wonnen een orchidee: A.Tienpont, familie Van Hollebeke, familie Beelaert-De Moor, C. Viaene, J. De Ridder, N. Van Heck, W. Copers en S. De Smet
  •  Wonnen een rugzak met inhoud: T. De Moor, H. Viaene, familie Vereecken-Van De Velde, F. De Bom, E. Janda, C. Meganck, S. De Smet

Proficiat aan onze winnaars!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

nieuwsbrief oktober 2019

Geplaatst in Directie, Nieuwsbrieven

25 september 2019: veldloop!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

fluo top op de strapdag!

Vrijdag 20 september werd de actie’ helm op, fluo top’ opgestart.  Hippo nam  de kinderen al dansend mee  op het straplied. We zetten dit jaar terug in op een veilig en gezond verkeer voor iedereen.

Te voet of met de fiets, met fluo en ev. met helm, dat is hoe het moet!

Onze kinderen gaven alvast het goede voorbeeld!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws