bronzen medaille verkeer op school 2018

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

gezond ontbijt

Onze kinderen werden vandaag dankzij onze sponsors als de Smatch, bakkerij Blancquaert, Zuivelhandel Cassiman, Groenten en fruit Limpens-Porte, slagerij Tom en Maurice getrakteerd op een fors gezond ontbijt.

Dankzij de placemats voorzien door de CM zagen de kinderen ook daadwerkelijk de voedings- en bewegingsdriehoek.  Het is ongelooflijk om te zien hoeveel kinderen eten als ze in groep zijn!

We proefden ook van de nieuwe Ruby ( roze) variant chocolade dankzij de ouders van twee van onze kleuters. Een zestal bereidwillige (groo)ouders stonden mee in voor de catering en opruim achteraf. Hartelijk dank aan allen!!! Dankzij jullie kunnen we dit waarmaken.

Ga naar deze sway
Ga naar deze sway
Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

eerste samenkomst van de advent

Beste ouders, 

U heeft misschien al gemerkt dat de foto’s op de schoolwebsite niet zo up to date meer zijn. Dit komt omdat we problemen ervaren met het programma om de foto’s te uploaden.

We hebben ondertussen een korte cursus gehad om jullie op een andere manier op de hoogte te houden, nl. via het programma Sway.

Via onderstaande link kan u de foto’s bij de eerste samenkomst van de advent zien.

Ga naar deze sway

Mag ik jullie nogmaals warm maken voor de acties van de warmste week. Bakken of kopen jullie mee voor ‘ De kleine prins?’

Hilde Kerckaert

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Kerstviering en Ketnet Koekenbak t.v.v. de ‘ Kleine Prins’

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

nieuwsbrief december 2018

Geplaatst in Directie, Nieuwsbrieven

pannenkoekenverkoop 2018 zorgt voor nieuwe fietsjes en lego education

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

missio dankt u allen!

 

 

Vanuit de parochie danken we alle kinderen die een centje mee spaarden voor de kinderen aan de Ivoorkust. We brachten met onze school           € 226.06 samen !

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

lekkere pannenkoeken!!!

Binnenkort zijn er terug overheerlijke, verse pannenkoeken te koop.  Bestellen kan t.e.m. 7 november. De pannenkoeken worden geleverd op woensdag  14 november. De opbrengst hiervan gaat naar kleuterfietsen en  Lego Wedo programmeersets voor de lagere school.

De pannenkoeken kunnen ook ingevroren worden. 

Opgepast!! Mag ik er u attent op maken om aan de verkoper aan je deur steeds de bestelbrief, zie boven, na te vragen. Vorig jaar kregen we immers de melding dat er kinderen waren die pannenkoeken verkochten voor onze school, maar waarvan de bestelling ervan nooit tot bij ons is geraakt.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

kunsttentoonstelling: kleur, vorm en lijn

In alle klassen kwamen deze twee maand de bouwstenen kleur ( primaire, secundaire en tertiaire kleuren) , lijn en vorm aan bod. We leerden dus over hoofdkleuren ( rood, geel, blauw) en mengkleuren hieruit. Kleuter en lager experimenteerden hier mee, sommigen vanuit een boek ( Eefje Donkerblauw, Elmer de lapjesolifant), anderen vanuit thema’s binnen wero ( herfst) of muzische.

  

  

Verschillende soorten lijnen en vormen hebben voor onze kinderen ook al geen geheimen meer. Door het beschouwen van verschillende kunstwerken van schilders als Mondriaan, René Margritte, Kandinsky, Monet en zo meer kregen onze leerlingen veel beeldmateriaal om hun eigen werk tot leven te brengen.

  

Ook optische illusies hebben voor hen geen geheimen meer.

Leerlingen en ouders konden deelnemen aan onze interactieve tentoonstelling. Je kon niet alleen de werken bekijken, maar kon via een tableau vivant ook in een schilderij stappen. Een hele belevenis!

Klaar voor de volgende uitdaging om de bouwsteen’ ruimte’ binnen beeld te leren omvatten?

Snappie heeft het in elk geval gesnapt en wil er de volgende keer alvast terug bij zijn. Brengt hij zijn vriend muzo dan terug mee?

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Zelf een SSD kaart inbrengen

Luk, onze ICT coördinator nam het op zich om leerlingen van het zesde leerjaar wegwijs te maken in de binnenkant van onze laptops.

Zo mochten ze die zelf open vijzen, leerden alle componenten kennen en mochten de bestelde en geleverde SSD kaarten voor de wat verouderde laptops, zelf installeren.

Heel wat computer’nerds’ in spe! 

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws