overlijden Marcel François

We melden u het overlijden van de heer Marcel François. Hij overleed op 16.04.2018. We nemen afscheid van de overgrootvader van Loïc Van Durme ( L4) en Julie Van Heden ( K3). We wensen de familie veel sterkte!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

activiteiten opvang derde trimester

beste ouders,

Onderstaand vindt u de lijst van de komende activiteiten die op woensdagnamiddag worden ingericht.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

sobere maaltijd: van harte dank je wel vanwege Akasj en zijn familie

172 kinderen en de personeelsleden deden vandaag aan de sobere maaltijd mee.
Dankzij hun sober maal ( soep met Turks brood) kunnen we ons sponsorkind Akasj uit India en ook nog andere kinderen uit het project Munna Munni een jaar lang terug steunen.
Dankzij de steun van

en
kunnen we een viertal gezinnen steunen. We konden € 150 storten naar Akasj en zijn gezin en nog € 520 aan Munna Munni.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

overlijden Roger Schietecat

We melden u het overlijden van de heer Roger Schietcat. Hij overleed op 23.03.2018. We nemen afscheid van de overgrootvader van Mateo Charle ( K1b). We wensen de familie veel sterkte!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

eerste sprookjeslentewandeling VBS Het Belleveer, een enorm succes!

Waw, prachtig, leuk, mooie wandeling, toffe stands, knappe organisatie… Dit is maar een greep uit de vele reacties die ik opvang van de deelnemers aan de sprookjeswandeling gisteren.
Iedereen werd dan ook al van in het begin mee genomen in de sfeer. De school was immers omgetoverd tot een sprookjesbos, met taferelen uit Sneeuwwitje, Belle en het beest, de onderwaterwereld van Ariël en nog veel meer.

Onderweg kwamen we nog meer sprookjes tegen met de kikkerprins, Hansje en Grietje met de heks, Robin Hood met zijn trawanten en de blikken mannen uit de Wizard of Ozz.Bij elke stand kreeg men voor de economische prijs van € 5 een versnapering of drankje, met dank ook aan

voor de sponsoring van de appels en was er spelanimatie voor groot en klein. Drie gelukkige – 10 jarigen kregen een doe het zelf snoephuis cadeau na afloop en drie gelukkige + 10 jarigen een sprookjesverrassingspakket. De winnaars werden telefonisch op de hoogte gebracht.

Een zeer geslaagde eerste editie! Dank aan iedereen die ertoe bijdroeg. Meer foto’s vindt u op onze website bij school in beeld.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Stem Je mee voor K3 bij VBS Het Belleveer

Onze ‘ helden’school VBS Het Belleveer heeft uw stem nodig. We zouden het heel fijn vinden als K3 onze school uitkiest. Dankzij uw stem lukt het ons wellicht. Bekijk het filmpje en stem mee voor VBS Het Belleveer!

https://www.facebook.com/VTMKIDS/app/208195102528120/

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

VBS Het Belleveer in de media

Afgelopen zaterdag, 17 maart, waren we met een delegatie van de werkgroep ‘lentewandeling’ vriendenkring van Het Belleveer uitgenodigd voor een interview bij radio Accent in Wetteren.
We mochten er onze sprookjeswandeling van a.s. zondag 25 maart komen voorstellen.
De opkomst is alvast enorm. Dit doet ons organiserend comité heel veel deugd. We zullen er dan ook alles aan doen om er een geslaagde editie van te maken. We hopen alvast op een mooie lentedag!


U kan het interview opnieuw beluisteren en het artikel nalezen via onderstaande link:
http://www.radioaccent.be/vrolijk-de-lente-in-de-sprookjestocht-van-vriendenkring-het-belleveer/

Ook maandag was het weer prijs. Onze kleuters van de eerste kleuterklas B bezochten de schaapjes en lammetjes op de Seizoenschuur in Schellebelle. Een tv ploeg was daar juist aanwezig om een reportage te maken over de boerderij.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Het vijfde leerjaar maakte zich, samen met vrijwilligers, op om zwerfvuil op te halen.

Het vijfde leerjaar ging samen met enkele studenten, ouders en de twee vrijwilligers Robert en Frans Baeyens op zwerfvuiltocht door Schellebelle.
Robert organiseert elk jaar, samen met zijn broer, de zwerfvuilactie.
Dit jaar kregen we ook hulp van een zestal studenten van de hogeschool Gent die het maatschappelijk probleem van afval willen aankaarten en er samen toe bijdragen dat we tot een duurzamere samenleving komen. Ze probeerden ook het ‘ploggen’ te introduceren. Dit is al joggend zwerfvuil ophalen. Sommige kinderen namen hieraan deel, maar dit is niet voor iedereen weggelegd!
Enfin, met een fikse wandelpas erin, lukte het velen onder hen om heel wat zwerfvuil te verzamelen.
Ook morgen gaan een deel van de ouders, vriendenkringers en personeel op pad om de rest van Schellebelle afvalvrij te maken.
Het is eigenlijk wel schrijnend hoeveel afval nog op de weg wordt achtergelaten.
Bij deze een warme oproep: dragen jullie allen bij aan een proper milieu?

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

9 maart pyjamadag: samen solidair voor bednet

Vandaag dachten we even dat het weekend een dagje vroeger begon met een sleep over want overal waar je keek zag je pyjama’s, kamerjassen, pantoffels, kussens, lakens, …
Onze school toonde zich dan ook solidair met de langdurig zieke kinderen die niet zelf naar school kunnen gaan en voor wie bednet soms de enige schakel is met het gewone school- en vriendenleven.
Bekijk de foto’s op school in beeld. Je kan ook op de catwalkfoto van de kleuters stemmen op www.bednet/pyjamadag.be ( stem op je foto).
Ze brachten de nieuwe pyjamacollectie deze voormiddag met veel bravoure ten toon op een echte catwalk.

Ook onze kinderen van de lagere school waren allen present om te voelen hoe het is om in pyjama les te krijgen.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

samenkomst muziekheld en vasten

We zagen op school al prachtige initiatieven waar onze techniekheld zich terecht fier zou op zijn.

Vandaag kwam de muziekheld ten berde. Hij vond dat onze kinderen al zeer goed konden plannen en ontwerpen, maar vond muziek en dans in hun leven minstens even belangrijk!
moderne hometrainer een torenhoog huis van eierdozen


In een flashmob dansten we allen de Sammy pet dans. Heel aanstekelijk.

Daarna was het tijd om even stil te staan bij broederlijk delen. Er wordt door onze kinderen toch nog heel wat eten verspild, grote delen van fruit of zelfs nog onaangeroerd fruit, wordt weggegooid. Met een vergelijking van wat mensen overal ter wereld eten en de kostprijs per week werden kinderen zich meer en meer bewust dat we zorgzaam moeten omspringen met voedsel.
Een warme oproep om ons open te stellen voor mensen die het minder goed als ons hebben, werd ook duidelijk naar voor gebracht door de werkgroep pastorale en met hulp van het zesde leerjaar.

We roepen allen op om solidair deel te nemen aan de sobere maaltijd ten voordelen van Munna Munni en ons sponsorkindje Akasj.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws