overlijden Denise Ganseman


We melden u het overlijden van mevrouw Denise Ganseman. Zij overleed op 14.06.2018. We nemen afscheid van Denise Ganseman die de oma was van Ward Copers ( turnlkr.)  We wensen de familie veel sterkte!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

een gemeende dank u wel van het kinderkankerfonds

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

overlijden Wilfried Van de Poel


We melden u het overlijden van de heer Wilfried Van de Poel. Hij overleed op 05.06.2018. We nemen afscheid van Wilfried die ook op onze school één van de veiligheidscoördinatoren was. We wensen de familie veel sterkte!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

de kleuters beleven de dag van hun leven op de kermis.

Vandaag deden twee kermisattracties hun deuren extra open voor onze kleuters. Veilig op weg met de ‘geleende’ jasjes van CM kazou gingen onze kleuters de kermis verkennen. Ze kregen extra lange ritjes op de auto’s en de draaimolen. Een dag die ze nog lang zullen onthouden! Wat is er dan ook fijner dan met al je vriendjes naar de kermis te mogen of … nog beter: een ritje op de draaimolen speciaal voor jou omdat je de ‘flos’ trok!
Meer foto’s op de school in beeld.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

nieuwsbrief juni 2018

Geplaatst in Directie, Nieuwsbrieven

Het heldenfeest, een enorm succes!

Dit jaar werkt onze school met 5 schoolhelden: de gouden held ( voor verdraagzaamheid) , de energieheld ( voor meer energie en proefjes rond elektriciteit), de techniekheld ( STEM lessen), de muziekheld ( dans en muziek) en de boekenheld ( maart, boekenmaand). Dit was blijkbaar aan de inspectie hun oren gekomen want we kregen afgelopen zondag, 27 mei, de inspectie ( alias Wim Baeyens) op bezoek. Die was het met onze werking niet eens. We moesten terug naar vroegere normen en waarden: uniforme kledij, geen ict meer in de klassen, terug veel meer lezen en zelf in een schrift noteren en nog veel meer. Onze grote heldenbaas Charlie ( alias Lieven Eeckhout) zag hierin een gevaar. De creativiteit, het probleemoplossend denken, de veerkracht en nog zo veel meer waarden die we binnen de 21ste- eeuwse vaardigheden nastreven, komen in het gedrang. Hij roept zijn heldenteam op om de inspectie ervan te overtuigen dat we echt goed bezig zijn. Via dans, film, toneel en muziek kwam dit alles tot een goed einde!
Na afloop konden de ouders nog genieten van een zomers terras en was er dankzij het animatieteam van CM en met medewerking van KBC en Wriemel voor elk kind wel iets te beleven!De foto’s zijn te bekijken op school in beeld.

Dank u wel aan allen die ertoe bijdroegen om er zo’n fijn feest van te maken!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Jullie zin in wafels leverde € 350 op voor het kinderkankerfonds!

Op ons schoolfeest verkochten we € 700 wafels. Dit betekent concreet dat we, dankzij jullie ( en vooral ook dankzij de bakploeg!!!) € 350 konden doorstorten voor het kinderkankerfonds.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

geboorte Olivia

We wensen de ouders van Olivia ( zusje van Thibault Verheyden L2 ) een dikke proficiat!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

dementenafdeling Wichelen denkt nog steeds terug aan ons bezoek

Onze kinderen van het vijfde leerjaar gingen enkele maanden geleden naar het rusthuis Molenkouter, bij de afdeling dementie. Met deze afdeling was er tot op dat moment geen samenwerkingsverband met jonge kinderen.
De Franse taalinitiatie viel hen zo danig in de smaak dat ze er nog steeds aan terugdenken en alvast hoopvol uitkijken naar volgend schooljaar.
Dit doet ons echt deugd!

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Ons team toont zich solidair met de nationale staking

Behouden we allen in de toekomst dezelfde energie als een frisgroen blaadje?
Vandaag was ons personeel symbolisch in het groen om aan te klagen dat men aan onze pensioenen wil raken.
Langer werken moet iedereen, maar dan ook nog voor minder loon, vinden we een brug te ver.


Door deze ludieke actie konden we toch onderwijs verzekeren voor onze kinderen, terwijl we een statement maakten naar de regering.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws