pannenkoekenverkoop 2018 zorgt voor nieuwe fietsjes en lego education

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

missio dankt u allen!

 

 

Vanuit de parochie danken we alle kinderen die een centje mee spaarden voor de kinderen aan de Ivoorkust. We brachten met onze school           € 226.06 samen !

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

lekkere pannenkoeken!!!

Binnenkort zijn er terug overheerlijke, verse pannenkoeken te koop.  Bestellen kan t.e.m. 7 november. De pannenkoeken worden geleverd op woensdag  14 november. De opbrengst hiervan gaat naar kleuterfietsen en  Lego Wedo programmeersets voor de lagere school.

De pannenkoeken kunnen ook ingevroren worden. 

Opgepast!! Mag ik er u attent op maken om aan de verkoper aan je deur steeds de bestelbrief, zie boven, na te vragen. Vorig jaar kregen we immers de melding dat er kinderen waren die pannenkoeken verkochten voor onze school, maar waarvan de bestelling ervan nooit tot bij ons is geraakt.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

kunsttentoonstelling: kleur, vorm en lijn

In alle klassen kwamen deze twee maand de bouwstenen kleur ( primaire, secundaire en tertiaire kleuren) , lijn en vorm aan bod. We leerden dus over hoofdkleuren ( rood, geel, blauw) en mengkleuren hieruit. Kleuter en lager experimenteerden hier mee, sommigen vanuit een boek ( Eefje Donkerblauw, Elmer de lapjesolifant), anderen vanuit thema’s binnen wero ( herfst) of muzische.

  

  

Verschillende soorten lijnen en vormen hebben voor onze kinderen ook al geen geheimen meer. Door het beschouwen van verschillende kunstwerken van schilders als Mondriaan, René Margritte, Kandinsky, Monet en zo meer kregen onze leerlingen veel beeldmateriaal om hun eigen werk tot leven te brengen.

  

Ook optische illusies hebben voor hen geen geheimen meer.

Leerlingen en ouders konden deelnemen aan onze interactieve tentoonstelling. Je kon niet alleen de werken bekijken, maar kon via een tableau vivant ook in een schilderij stappen. Een hele belevenis!

Klaar voor de volgende uitdaging om de bouwsteen’ ruimte’ binnen beeld te leren omvatten?

Snappie heeft het in elk geval gesnapt en wil er de volgende keer alvast terug bij zijn. Brengt hij zijn vriend muzo dan terug mee?

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

Zelf een SSD kaart inbrengen

Luk, onze ICT coördinator nam het op zich om leerlingen van het zesde leerjaar wegwijs te maken in de binnenkant van onze laptops.

Zo mochten ze die zelf open vijzen, leerden alle componenten kennen en mochten de bestelde en geleverde SSD kaarten voor de wat verouderde laptops, zelf installeren.

Heel wat computer’nerds’ in spe! 

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

dag van de jeugdbeweging

Verrassend om te zien hoeveel van onze leerlingen bij de jeugdbeweging zijn.

Een sfeerfoto op de dag van de jeugdbeweging:

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

nieuwsbrief november 2018

Geplaatst in Directie, Nieuwsbrieven

eetfestijn: dank voor uw aanwezigheid, uw bijdrage

Afgelopen zaterdag waanden we ons echt in Italiaanse sferen dankzij het prachtige nazomerweertje en het lekkere pastabuffet op het eetfestijn van onze vriendenkring ‘ VBS Het Belleveer’.

Een woordje van dank aan de organisatie van de vriendenkring, de kok, de vele helpende handjes van ouders en kinderen. Dankzij de schenking door sponsors als bomen en planten Rimbaut, Braeckman en Calle plant, de Bloemenhal, Aveve en de Colruyt konden we de deelnemers aan de tombola verrassen met waardevolle prijzen.

 

Voor wie een gokje waagde om de Italiaanse degustaties in de wacht te slepen, deel ik hieronder graag het juiste gewicht en  prijs mee: 

gewicht = 7,440 kg

totale prijs= € 34,97

De gelukkige winnaars zijn opgebeld en kunnen in de loop van de week hun prijs ophalen op het secretariaat tijdens de openingsuren van de school.

Hopelijk kunnen we volgend jaar terug op jullie aanwezigheid rekenen! 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws

geboorte Matteo Fonck

Niels Fonck en Vicky Holzknecht melden U met trots de geboorte van hun zoontje Matteo, broertje van Alicia ( K2).

We wensen hen allen een dikke proficiat!

Geplaatst in Directie, Familienieuws

innige deelneming

We nemen afscheid van de schoongrootmoeder van juf Ann en de oom van juf Marijke. We wensen hen en de familie veel sterkte toe.

Onze oprechte christelijke deelneming!

Geplaatst in Directie, Familienieuws