kunsttentoonstelling: kleur, vorm en lijn

In alle klassen kwamen deze twee maand de bouwstenen kleur ( primaire, secundaire en tertiaire kleuren) , lijn en vorm aan bod. We leerden dus over hoofdkleuren ( rood, geel, blauw) en mengkleuren hieruit. Kleuter en lager experimenteerden hier mee, sommigen vanuit een boek ( Eefje Donkerblauw, Elmer de lapjesolifant), anderen vanuit thema’s binnen wero ( herfst) of muzische.

  

  

Verschillende soorten lijnen en vormen hebben voor onze kinderen ook al geen geheimen meer. Door het beschouwen van verschillende kunstwerken van schilders als Mondriaan, René Margritte, Kandinsky, Monet en zo meer kregen onze leerlingen veel beeldmateriaal om hun eigen werk tot leven te brengen.

  

Ook optische illusies hebben voor hen geen geheimen meer.

Leerlingen en ouders konden deelnemen aan onze interactieve tentoonstelling. Je kon niet alleen de werken bekijken, maar kon via een tableau vivant ook in een schilderij stappen. Een hele belevenis!

Klaar voor de volgende uitdaging om de bouwsteen’ ruimte’ binnen beeld te leren omvatten?

Snappie heeft het in elk geval gesnapt en wil er de volgende keer alvast terug bij zijn. Brengt hij zijn vriend muzo dan terug mee?

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws