dagboek van de openluchtklassen, maandag 7 mei

dag allen,

Onder een stralende zon stapten onze tweede en derde graad de bus op op weg naar het zonnige Limburg. Waren er hier en daar enkele traantjes bij het afscheid, dan waren die op de bus al snel vergeten. Of dit ook zo snel ging bij wie ons uitzwaaide, dat weten we niet!
Rond 11u.10 kwamen ze op de Bosberg aan.
We konden gelukkig nog net voor de middag op de kamers.’s Middags bleven allen maar smullen van de lekkere broodjes met het verse groentenbuffet.
Na de middag gingen derde en vierde leerjaar op zoek naar Herbert de eikenboom. Tussendoor deed een duik in het frisse water ( van het zwembad wel te verstaan) zeker deugd.
Aan de hand van een fotozoektocht verkenden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar de bosrijke streek. Ze ontdekten zelfs dat de legerbasis van Kleine Brogel hier dicht bij is. Bescherming genoeg!

Na deze fijne namiddagactiviteiten, knorden de magen alweer bij iedereen. Er was zelfs bijna te weinig pasta voor onze school. We haalden stiekem nog wat bij het buffet van de andere school :-)!
Derde en vierde leerjaar deden na het avondeten nog enkele gezelschapspelletjes of maakten een vriendschapsbandje.
Vijfde en zesde leerjaar probeerden een moordspel op te lossen in het bos. Ze zullen helaas nog hun ‘investigating skills’ wat moeten bijschaven want enkel door te gokken, raakten twee groepen aan de oplossing.
En nu … mondjes dicht en snaveltjes toe, tot morgen! Slaap lekker…

ps. de foto’s van dag 1 staan bij de school in beeld.

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws