samenwerking met WIKI

WIKI?  Wat is Wiki, hoor ik velen onder jullie denken.

WIKI staat voor Wichelen voor Kinderen en is een samenwerkingsverband tussen verschillende diensten en organisaties die met kinderen werken of een rol spelen in het leven van kinderen en hun gezin. Samen willen wij tot acties komen die voor gezinnen een meerwaarde kunnen bieden in de opvoeding van hun kinderen.Ook wij denken en werken hier actief aan mee.

Vanaf het vierde leerjaar beginnen we met een sensibiliseringscampagne rond kinderarmoede in ons land. Zo gaat het vierde leerjaar naar een poppenvoorstelling van Pedrolina rond dit thema. Dit wordt naderhand besproken in de klas. Het vijfde leerjaar werkt een halve dag mee met VZW onthaal in Wichelen. Ze sorteren gebruikte kledij en verkopen die voor een habbekrats aan mensen die het niet zo breed hebben. Verder verdelen ze ook voedselpakketten in onze gemeente. Het zesde leerjaar gaat leren omgaan met budgetten.

Verder is er ook de huiswerkbegeleiding. Gezinnen die hiervan kunnen gebruik maken worden gecontacteerd door de zorgcoördinator.

Via onderstaande link kunnen jullie verder ontdekken wat WIKI ook voor jou kan betekenen.

https://wichelen.wixsite.com/wikiwichelen

 

Geplaatst in Directie, Schoolnieuws